Top

Over Shiroi Neko

Shiroi Neko kleding is in eerste instantie ontwikkeld voor de Japanse markt, maar door de unieke designs worden de vintage T-shirts van het bedrijf steeds populairder over de gehele wereld.

Shiroi Neko T-shirts worden in Thailand gefabriceerd en het bedrijf blijft nieuwe wegen inslaan met nieuwe, kwalitatief hoogstaande en uitzonderlijke ontwerpen. De collectie omvat vintage, stonewash, burn out, rhinestone en polostijl T-shirts, maar vooral de tatoeage designs van Shiroi Neko maken dat dit bedrijf met kop en schouders uitsteekt boven andere T-shirt ontwerpers.

De naam Shiroi Neko stamt af van een Japans woord dat ‘witte kat’ betekent. Binnen de Japanse tradities is een witte kat een symbool voor geluk, wat betekent dat de drager van een Shiroi Neko product er niet alleen goed uitziet, maar zich ook helemaal happy voelt!

Shiroi Neko T-shirts


De hoogwaardige stonewashed Shiroi Neko T-shirts hebben stuk voor stuk unieke en innovatieve prints. Naast stonewashing gebruikt Shiroi Neko ook andere geavanceerde fabricagetechnieken bij het vervaardigen van hun T-shirts, zoals verven in twee kleuren en het wassen met enzymen.

De T-shirts van Shiroi Neko worden bedrukt met behulp van zeefdruktechnieken (screenprinting) en in sommige designs worden ook handmatig metaalfolie en rhinestones verwerkt. Bepaalde kunststijlen die terug te vinden zijn in het ontwerp van Shiroi Neko producten zijn: vintage manga (anime), oosterse en westerse tattoo style, retro western en de Mexicaanse ‘day-of-the-dead’ art.

De meeste Shiroi Neko T-shirts zijn gemaakt van een zware premium kwaliteit katoen. Een aantal shirts zijn vervaardigd van een dunnere kwaliteit. Shriroi Neko shirts bevatten geen nonylfenolethoxylaten en ze zijn al voorgewassen, zodat ze niet krimpen in de was.

Shiroi Neko Code of Conduct


Shiroi Neko streeft naar een duurzame en gezonde ontwikkeling van mens en milieu en stelt zich ten doel de werkomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren. Shiroi Neko vraagt van al haar relaties aandacht voor sociale verantwoordelijkheid, mensenrechten en humane lonen en werkuren. Alle Shiroi Neko producten worden onder legitieme omstandigheden in Thailand gefabriceerd door volwassenen. Shiroi Neko is een geregistreerd handelsmerk.
Nieuwe producten